Објављено дана Оставите коментар

Светско школско првенство у каратеу

У оквиру прве Шкларијаде, светског школског првенства за ученике млађе од 15 година у 14 спортских дисциплина, одржано је и такмичење у каратеу. Карате федерација Србије доделила је домаћинство граду Панчеву. Такмичење је одржано у два дана, 13. и 14. септембра у спортској хали „Стрелиште“. Ученици из страних земаља и Србије су се такмичили у катама и борбама, 5 различитих тежинских категорија.

Учешће на овом значајном такмичењу узели су ученици панчевачких школа, Сара Жунић, Тара Ђурђевић, Наташа Пап Марковић и Матеја Степанов. Такмичари су дали свој максимум на татамију а најзапаженији резултат остварила је ученица Сара Жунић освојивши сребрну медаљу у категорији борби +54кг.

У оквиру Школаријаде одржан је и Међународни форум на којем су говорили Вања Удовичић, министар спорта, Бранко Ружић, први потпредседник Владе и министар просвете, науке и технолошког развоја, председник Интернационалне федерације школског спорта Лаурент Петринка као и многи други. Теме форума су биле базиране на спортским вредностима младих и здравим навикама. Испред града Панчева форуму је присуствовао генерални секретар Спортског савеза Панчево, Дејан Перић.

Сара Жунић, 2. место – борбе +54кг
Представници Украјине, Америке и Азербејџана
Екипа из Украјине

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

12 + twenty =