Објављено дана Оставите коментар

Ученици Гимназије „Урош Предић“представици Србије на ISF World Cool Games

У периоду од 9. до 13. новембра одржане су друге ISF World Cool Games. Земља домаћин била је Украјина која је и оснивач ових игара. Такмичење је у систему Интернационалне федерације за школски спорт и намењено је ученицима средњих школа.

Овом приликом Србију су представили ученици Гимназије „Урош Предић“, Љубица Поповић, Александра Папулић, Јована Радмановић, Емилија Додић, Марко Параушић, Димитрије Новићевић, Дамјан Марковић и Димитрије Јанкулов. Екипу је предводила професорка Александра Радмановић. Такмичили су се у штафетним играма и освојили 5. место.

Концепт ових игара омогућио је учесницима да развијају своје моторичке способности и тимски дух али и да склапају пријатељства са својим ривалима из других држава кроз заједничке активности упознајући и њихове културе. Поред такмичарског дела ученици су представили Србију узбудљивим наступом у току којег су носили мајице са ликовима наших познатих и прослављених спортиста, научника и уметника. Уследило је и Вече нација на којем су учесници из других земаља имали прилику да нешто више сазнају о Србији и послуже се кондиторским производима.

Путовање у Кијев и учешће ученика на ISF World Cool Games омогућио је Савез за школски спорт Србије. Идеја је да се оваква врста такмичења имплементира у наш систем школских спортских такмичења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

ten − 1 =