Објављено дана Оставите коментар

Избор за најбоље спортисте града Панчева 2022.

23. децембра 2022. године у дворани Културног центра Панчево, свечано су додељене награде најбољим спортистима града Панчева у 2022. години. У оквиру ове манифестације Спортски савез Панчево традиционално награђује и најуспешније у области школског спорта. Догађају је присуствовао председник Савеза за школски спорт Србије, Жељко Танасковић који је и уручио награде.

Школска 2021/2022. година је била веома успешна за све наше школе и њихове ђаке. Уз велику подршку локалне самоуправе и Спортског савеза Панчево, Савез за школски спорт Панчева кроз своје програме и пројекте укључио је велики број деце у систем школског спорта. Уз забаву и дружење постигнути су одлични резултати који су овом приликом и адекватно награђени. Оно што издваја ову школску годину је учешће наших ученика на 9. СОШОВ-у, Школској олимпијади школске омладине Војводине која је одржана у периоду од 19. до 22. маја у Зрењанину на којој је освојено укупно 90 медаља. Поред тога још већа признања постигли су ченици на Државним школским такмичењима. Ипак, награђени су само најбољи…

На основу одлуке Управног одбора Савеза за школски спорт Панчева најуспешнији у школској 2021/2022. години у граду Панчеву су:

  1. Најбољи ученик – Урош Ђурић, ОШ „Доситеј Обрадовић“ Омољица

1. место на Државном школском такмичењу у атлетици (трка на 60м) и

1. место на Спортској олимпијади школске омладине Војводине које су одржане у Зрењанину у периоду од 19. до 22. Маја 2022. године.

Поред освојених медаља у атлетици за своју школу је наступао на такмичењима у фудбалу и стоном тенису.

  1. Најбоља ученица – Ксенија Мркела, ОШ „Свети Сава“

1. место на Државном школском такмичењу у атлетици (трка на 800м)

и 1. место на Спортској олимпијади школске омладине Војводине.

  1. Најбоља основна школа – ОШ „Вук Стефановић Караџић“ Старчево

Ученици ове школе предвођени наставницом физичког васпитања

Драганом Маринквић, освојили су 1. место на Спортској олимпијади

школске омладине Војводине. Осим тога, школа је укључена у свим 

програмима и пројектима школског спорта.

  1. Најбоља средња школа – Гимназија „Урош Предић“

Школа са највећим бројем освојених медаља на Спортској олимпијади школске омладине Војводине. Екипа ове школе је са професорком Александром Радмановић представљала нашу земљу на међународном такмичењу под називом Cool games које је одржано у Украјини.

  1. Најбољи наставник – Драган Радосављеивић, ОШ „Мирослав Антић“

Дугогодишњи члан Управног одбора Савеза за школски спорт Панчева и вођа великог броја појединаца и екипа на школским такмичењима дао је значајан допринос развоју ученика, школе и Савеза у оквиру школског спорта.

  1. Најбољи директор школе – Мирко Нововић, ОШ „Бранко Радичевић“

У школској 2021/2022. години Мирко Нововић је као директор школе био права подршка Савезу за школски спорт и Спортском савезу Панчево чиме је на адекватан начин и ученике своје школе укључио у систем спорта.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eight + four =